English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Janotovi s Vyoralem úvod Rally Sanremo Storico vyšel

Zařazeno : Janota

31.03.2012 08:38
Tisknout článek
Kategorie : Historici; zobrazeno : 4061x


Opel Kadett C/GT, 16 V Hájek Historic Czech National Rally Teamu  dokončil první etapu Rally Sanremo Storico na osmém místě absolutně.
Janotovi s Vyoralem úvod Rally Sanremo Storico vyšel
Janotovi s Vyoralem úvod Rally Sanremo Storico vyšel

Miroslav Janota s Lukášem Vyoralem v pátek odpoledne odstartovali do první etapy Rally Sanremo Storico, druhé soutěže FIA mistrovství Evropy rally historických vozidel sezony 2012. První etapa byla složená ze sedmi rychlostních zkoušek, část se odjela již za tmy a posádky musely použít světelných ramp na svých závodních vozech.


Přesně podle týmové strategie se do rally vrhl Miroslav Janota, který je na jedné z nejtěžších asfaltových rally, Rally Sanremo, již potřetí. Hájek Historic Czech National Rally Team si tedy jasně stanovil strategii, která nebrala do úvahy žádné taktizování a vyčkávání. Opel Kadett C/GT – E se vracel k týmovým mechanikům vždy jen pro běžnou údržbu a během úvodu dlouhé rally pracoval bez problémů. Posádka se tak mohla dokonale soustředit na svůj výkon a výsledkem bylo několik časů na hranici první desítky, což je v tak nabité startovní listině Rally Sanremo obdivuhodný výsledek. Jako z říše snů se pak jeví dva skvělé časy na dvou posledních rychlostních zkouškách, které se jely za tmy. Miroslav Janota s Lukášem Vyoralem zde zajeli čtvrtý a pátý čas absolutně, což v celkovém součtu znamená, že po první etapě Rally Sanremo Storico s přehledem vedou třídu C3, jsou druzí v kategorii 2, kde obhajují titul mistrů Evropy, a současně i na devátém místě absolutní klasifikace obklopeni mnohem silnějšími vozy než je jejich Opel.  Miroslav Janota čtvrtým časem na rychlostní zkoušce v absolutní klasifikaci opět posunul svou laťku o něco výše a zaznamenal tím dosud nejlepší výsledek během své kariéry v FIA mistrovství Evropy rally historických vozidel. Majitel týmu Ctirad Hájek je po prvním dnu spokojený, usmívá se, ale dobře ví, že před celým týmem je dlouhá druhá etapa, během které se může stát cokoliv.  


Lukáš Vyoral, spolujezdec Hájek Historic Czech National Rally Teamu: "Vše nám dnes fungovalo bez problémů. Rozpis jsme měli napsaný dobře, seděl nám, a neměli jsme žádný krizový moment na rychlostních zkouškách. V úvodu jsme trochu dopláceli na ne úplně ideální volbu pneumatik, které se nám na zadní nápravě přehřály. Za tmy jsme využili naší výhody, dobře napsaného rozpisu, a zaútočili jsme. Těším se do druhého dne Rally Sanremo."


/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Janota s Vyoralem odjeli do San Rema

28.03.2012 14:20

Článek Petr Eliáš, Historici

Racing-Mania.cz

Janota vede Evropu

21.07.2011 17:00

Článek Goodwill Media , Historici

Racing-Mania.cz

Mirek Janota zaútočil na domácí zlato

26.07.2010 11:53

Článek Pavel Kacerovský, Česká rally

Racing-Mania.cz

Janota s Dreslerem jsou mistry Evropy

09.10.2011 16:09

Článek Goodwill Media, Historici

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Crash Tanak

/ Další video...