English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

LB Trans Racing rozšiřuje sortiment i jezdeckou sestavu

Zařazeno : Daňhelová

Jiří Dokulil, 04.04.2013 18:00
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 8955x


Martina Daňhelová, Jan Lunga, Ondřej Koubek, Karolína Jugasová, Zbyněk Harásek, Lubomír Brtníček. Že Vám tato sestava přijde být nesourodá? Tak si zvykejte. Právě tyto více či méně známé tváře české rally se minulou sobotu sešly na předsezonním testování, které na jedné z bývalých rychlostních zkoušek vyškovské rally zorganizoval tým LB Trans Racing.
LB Trans Racing rozšiřuje sortiment i jezdeckou sestavu
LB Trans Racing rozšiřuje sortiment i jezdeckou sestavu

LB Trans Racing je mladá soutěžní stáj, která uskutečnila své první rallyové krůčky v závěru roku 2010. Dosud nejvíce byla vyškovská formace vidět v uplynulé sezoně, kdy za volant týmového stroje – dvoulitrového Renaultu Clio - usedla stále se zlepšující soutěžačka z jižních Čech Martina Daňhelová. Té se spolu s otcem Vlastimilem na sedadle spolujezdce podařilo účast ve sprintovém mistrovství zakončit na druhé pozici ve třídě 8 (sériové vozy s objemem motoru do 2000 ccm) a pro sebe si připsala prestižní prvenství v dámském poháru. Při první kompletní sezoně se jednalo o nečekaný úspěch, který se stal impulsem k rozšíření týmového arsenálu o další dva renaulty.

Vraťme se ale zpátky k uplynulé sobotě. Zatímco v případě mistra ČR dieselových vozů Zbyňka Haráska a vycházející hvězdy na spolujezdeckém nebi Karolíny Jugasové byla návštěva testování spíše zpříjemněním předvelikonočního období, členové týmu měli zodpovědné úkoly. Cílem bylo důsledně připravit sebe i soutěžní techniku na blížící se start rallysprintové sezony, která začne o prvním dubnovém víkendu na Rally Vrchovina. Za volant se na části někdejší Vážanské „erzety“ posadili 22letý mladík Jan Lunga, který loni za volantem Hondy Civic absolvoval vybrané sprinty, a o generaci starší Vlastimil Daňhel, jenž letos přesedá ze sedadla spolujezdce za volant. Na testování samozřejmě nemohla chybět ani jeho dcera Martina, která s dalším týmovým exemplářem absolvuje mezinárodní mistrovství republiky. Jan Lunga s Vlastimilem Daňhelem by naopak týmové barvy měli reprezentovat na většině soutěží sprintového seriálu, a to pod bdělým dohledem nového týmového manažera Ondřeje Koubka a šéfa stáje Lubomíra Brtníčka, který stejně jako loni plánuje aktivní účast v roli jezdce jen na vybraných podnicích.

Abstinenční příznaky byly po dlouhé zimní pauze u týmových jezdců očividné. Až se malým renaultům cesta zdála občas malinko úzká… Vše však dobře dopadlo a týmoví mechanici kromě jednoho vylomeného kola nemuseli řešit žádné větší škody. Ve skvělém světle se na testování představil zejména Jan Lunga, který si na hravý dvoulitr rychle zvykl a nasadil vysoké tempo. Poznatky z testu mu na Rally Vrchovina přijdou k duhu, neboť při nečekaně malém množství závodních kilometrů (pouze 62) nebude v silné konkurenci mnoho času na rozkoukávání.

Rally Vrchovina s centrem v jihočeských Slavonicích odstartuje v sobotu 6. dubna v 8:30 hodin. Na obě týmové posádky, tedy Jana Lungu s Janem Kubalou a Vlastimila Daňhela s Lubomírem Brtníčkem, čeká silná konkurence devíti enkových dvoulitrů, s nimiž se utkají o přední umístění ve třídě 8. Na cílovou rampu najede první soutěžní posádka rovněž v sobotu, krátce po 16. hodině.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Dobojováno!

Dobojováno!

25.10.2013 19:37

Článek TOP Media, Česká rally

Když je zklamání silnější…

Když je zklamání silnější…

09.04.2015 12:44

Článek Jiří Dokulil, Česká rally

LB Trans Racing před vrcholem sezony

LB Trans Racing před vrcholem sezony

29.08.2013 13:59

Článek Jiří Dokulil, ME

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Filip Mareš: Opočenský dort bez pověstné „třešničky“

/ Další video...