English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Hustopečská soutěž má finální podobu

Zařazeno : MMCR1603

Top Media, 03.05.2016 11:16
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 4225x


Dvanáctý ročník AGROTEC PETRONAS rally, s centrem v jihomoravských Hustopečích, dostává konečnou podobu. Pořadatelé mají schválenou trať zástupcem jezdců, dolaďuje se časový harmonogram a poslední detaily, aby bylo vše připraveno ke startu na hustopečském náměstí. Letos odstartuje první vůz v pátek 17. června 2016, netradičně v 19:15 hodin.
Hustopečská soutěž má finální podobu
Hustopečská soutěž má finální podobu

Český šampionát odstartoval o víkendu na Šumavě, za měsíc se bude závodit v Českém Krumlově a Hustopeče budou třetím podnikem českého kalendáře. Podobně je tomu i na Slovensku, po prvním startu v maďarském Egeru a zrušení prešovské soutěže bude AGROTEC PETRONAS rally druhým dějstvím seriálu našich východních sousedů. V plném proudu je i European Rally Trophy, kam se hustopečský závod vrací po roční pauze.

„Hlavně máme za sebou schválení tratě zástupcem jezdců ve Svazu rally Petrem Černohorským, na FIA byla poslána Zvláštní ustanovení, kvůli kompatibilitě s MSR doznal několika změn časový harmonogram. Stejně jako loni plánujeme pro posádky možnost elektronického přihlášení, naopak slovenské posádky se budou přihlašovat přes systém, který provozuje slovenský SAMŠ,“ vypovídá ředitel hustopečské soutěže Rudolf Kouřil.

Pro netrpělivé fanoušky a pravidelné účastníky můžeme definitivně potvrdit tradiční formát pátek večer (2x 2 RZ, 2 zkoušky za tmy) – sobota (2x 3 RZ). Celkem čeká na posádky více než 150 ostrých kilometrů. Stejně jako loni se tradiční „velký“ servis přesune na sobotní dopoledne, prostorem bude osvědčený areál hustopečské společnosti Moss Logistics.

„Letos pojedeme v pátek 65 km, v sobotu asi 85 km, což je v podstatě podobně jako loni. To vyhovuje i slovenským požadavkům, neboť se v jejich šampionátu boduje každá etapa zvlášť. V pátečním harmonogramu se objeví testy Bořetice a Horní Bojanovice/Diváky, v sobotu se bude závodit na úsecích Němčičky, Starovice a Nikolčice/Kurdějov,“ doplňuje Rudolf Kouřil.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Citroëny míří do jihomoravských vinic

Citroëny míří do jihomoravských vinic

15.06.2016 15:09

Článek Kateřina Ptáčková, Česká rally

Hustopeče: Štajf se chystá do vinic

Hustopeče: Štajf se chystá do vinic

16.06.2016 10:11

Článek Libor Hlisnikovský, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Iveco - 4. a 5.etapa

/ Další video...