English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Triumf pro PEUGEOT 2008 DKR na trati Moskva-Peking

Zařazeno : Despres

Radka Matthey, 25.07.2016 13:40
Tisknout článek
Kategorie : Dakar; zobrazeno : 3670x


Cyril DESPRES/David CASTERA a vůz č. 104 PEUGEOT 2008 DKR vyhráli Silk Way Rally 2016! Jejich vítězství přichází po úspěchu posádky Stéphane PETERHANSEL /Jean-Paul COTTRETT v lednovém Dakaru a zářiové Velké čínské rallye (China Grand Rally), a podává tak další doklad o výkonnosti a spolehlivosti vozu PEUGEOT 2008 DKR.
Triumf pro PEUGEOT 2008 DKR na trati Moskva-Peking
Triumf pro PEUGEOT 2008 DKR na trati Moskva-Peking

Je rovněž odměnou za usilovnou práci celé divize Peugeot Sport za uplynulé dva roky. Týmová solidarita a týmový duch charakterizovaly jak tým, tak i jednotlivé posádky, což se opět prokázalo na 10 000 km dlouhé cestě mezi Moskvou a Pekingem.

- Od startu až do cíle PEUGEOT 2008 DKR předváděl kombinaci výkonnosti a bezvadné spolehlivosti. Žádný ze tří vozů neměl při náročném 10 000 km dlouhém maratonu žádné zásadní technické problémy.

- Když se Cyril DESPRES a David CASTERA dnes ráno stavěli na start 14. etapy Silk Way Rally, odhadovali, že to bude jeden z nejdelších dní, jaký dosud zažili ve své soutěžní kariéře na čtyřech kolech. Nabídka dne zahrnovala 261 km dlouhý měřený úsek, který museli absolvovat, aniž by se dopustili jakékoliv chyby, ale v dobrém tempu bez velkého zatěžování své techniky. Navzdory hrozbě před závěrem a menší technické výstraze, kterou Jean Paul COTRET (Spolujezdec ve voze č. 100) brzy vyřešil, absolvovali den se šestým nejrychlejším časem, čímž završili vítězstvím svůj čtvrtý start na čtyřech kolech.

- Sébastien LOEB/Daniel ELENA zakončili Silk Way Rally ziskem už desátého času mezi nejlepšími třemi ve dvou týdnech. Jejich důslednost a schopnost se učit v průběhu soutěže devítinásobným mistrům světa v rallye umožnila demonstrovat, že jejich kariéra v dálkových terénních soutěžích směřuje ke stále větší konkurenceschopnosti, navzdory navigační chybě tři dny před koncem, která je odsunula na sedmé místo v celkovém pořadí.

- Poté, co jejich úsilí o vítězství skončilo, když se během 5. etapy převrátili, Stéphane PETERHANSEL/Jean Paul COTTRET poskytovali užitečnou asistenci ze zálohy a bezvadnou solidaritu až do konce. Při několika příležitostech pomohli vozům č. 102 a č. 104. Nečinilo jim žádný problém zvládat tuto roli a zjevně je tyto dva týdny bavily a umožnily jim zcela nový pohled na sport.

TYP TERÉNU: 70 % cesty: 60 % písek/20 % prašné;
30 % terén: 25 % duny a písek/5 % podrost
    PODMÍNKY: 50 km v úvodu dunami

POČASÍ: slunečno, průměrná teplota 32,2 °C; nejvyšší teplota 38,4 °C
    PRŮMĚRNÁ RYCHLOST:  61,8  km/h

Bruno FAMIN (ředitel Team Peugeot Total/manažer týmu Peugeot)
„Tento tým vyjádřil ve všech ohledech týmového ducha. Nejvíce patrné v této soutěži to bylo na tom, jak si tři posádky na trati pomáhaly navzájem a když se všichni v týmu podíleli na opravě Stéphanova a Jean-Paulova vozu. Jsme samozřejmě nesmírně potěšeni vítězstvím v této mimořádně náročné soutěži, která nám umožnila prokázat kvalitu vozu PEUGEOT 2008 DKR. Registrovali jen velmi málo problémů, můžeme tedy konstatovat, že PEUGEOT 2008 DKR vyzrál v prověřený nástroj. Naším cílem bylo získat více zkušeností s vozem a posádkami, dosáhnout Pekingu se všemi třemi vozy a zvítězit. Úspěšně jsme si mohli odškrtnout všechny tři tyto položky.“

Cyril DESPRES (Etapa: 6./Celkově: 1.)
„Zvítězit je úžasný, fantastický pocit a stále mi to ještě úplně nedochází. Je to poprvé, co jsme s Davidem vyhráli soutěž. Tolik jsme se toho od startu v Moskvě naučili! V téměř polovině zkoušek jsme byli nejrychlejší, získali jsme sebejistotu a bylo to zábavné. Peugeot Sport odvedl super práci a rád bych jim všem za to poděkoval. Auto bylo vynikající. Teď už skutečně rád soutěžím na čtyřech kolech.“

Stéphane PETERHANSEL (Etapa: 9./Celkově: 15.)
„PEUGEOT 2008 DKR je opravdu úžasné auto. Běžel jako hodinky a byl konkurenceschopný každý den soutěže. Velký dík za to všem v týmu Peugeot Sport. Byla to pro nás velmi zajímavá soutěž. Terén byl mimořádně rozmanitý a podmínky velmi náročné, včetně vražedného horka. Byli jsme nesmírně zklamaní, že jsme nemohli bojovat o vítězství, ale jsme nadšeni za Cyrila a Davida. Cyril před dvěma roky skončil se soutěžemi na motocyklu a tady už vyhrál na čtyřech kolech. Skvělá práce!“

Sébastien LOEB (Etapa: 2./Celkově: 7.)
„Zklidnili jsme se a od Dakaru jsme hodně pracovali. Nyní, po Silk Way Rally, se cítíme ještě pozitivněji. Najeli jsme velký počet soutěžních kilometrů, což znamená, že jsme absolvovali hodně času v autě řízením, čelením problémům a společnou prací. Spolu s Danielem se naše reflexy, způsob vzájemné komunikace, vyrovnávání se s tlakem, péče o vůz i hledání optimální rychlosti neskutečně zlepšily. Soutěž jako je tato, je prací pro dva, zatímco ve WRC se jen Daniel musel starat o to, kam jedeme. Zde jsme hledali správný směr společně, diskutovali o stopách kol před námi a navzájem si pomáhali. Naslouchali jsme jeden druhému, a to je samozřejmě skvělé pro naší vzájemnou důvěru. Víme, jaké je to jet rychle. Také si myslím, že jsme se vyrovnali s chybami, které jsme udělali v dunách, i našimi navigačními chybami, takže se jich znovu už nedopustíme. V nejbližší době mě čeká kanadské kolo mistrovství světa v rallycrossu a pak trocha volna.“


/ Zpět na přehled článků

/Související články

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Dakar 2018: 12.etapa [AKTUALIZUJEME]

/ Další video...