English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Barumka: K největším favoritům se řadí Kopecký, Kajetanowicz a Bouffier

Zařazeno : ME1609, Kopecký, Kajetanowicz

Roman Ordelt, 22.08.2016 15:45
Tisknout článek
Kategorie : ME; zobrazeno : 4982x


Celkem 132 soutěžících z 20 evropských států najdeme na seznamu přihlášených posádek na 46. ročník Barum Czech Rally Zlín, který se pojede koncem srpna jako osmý díl desetidílného seriálu FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a pátý díl Autoklub Mistrovství České republiky v rally 2016.
Barumka: K největším favoritům se řadí Kopecký, Kajetanowicz a Bouffier
Barumka: K největším favoritům se řadí Kopecký, Kajetanowicz a Bouffier

V rámci evropského mistrovství je přihlášeno celkem 87 posádek. Barumka bude opět jednou z nejlépe obsazených soutěží evropského šampionátu a vrcholem české soutěžácké sezony.

K největším favoritům patří loňský vítěz, tovární jezdec Škoda Motorsport Jan Kopecký (Škoda Fabia R5), který může dosáhnout na páté vítězství. Ve Zlíně si připsal čtyři výhry vždy v lichých letech (2009, 2011, 2013, 2015) a trojnásobný český šampion je nejúspěšnějším jezdcem v historii barumky. Do Zlína přijede úřadující evropský šampion a letošní lídr ERC Kajetan Kajetanowicz z Polska, ruský jezdec Alexej Lukjaňuk (oba Ford Fiesta R5) nebo Bryan Bouffier z Francie (Citroën DS3 R5). Na čelní příčky pomýšlí i překvapení letošní sezony Lotyš Ralfs Sirmacis, dále Nizozemec Hermen Kobus, Němec Fabian Kreim, Belgičan Cedric Cherain (všichni Škoda Fabia R5), Maďar Dávid Botka (Citroën DS3 R5) nebo Polák Lukasz Habaj (Ford Fiesta R5). Z českých jezdců patří k aspirantům na přední příčky Jaromír Tarabus, Pavel Valoušek, Jan Černý, Tomáš Kostka, Vojtěch Štajf (všichni Škoda Fabia R5) a Roman Odložilík (Ford Fiesta R5), Z dalších domácích jezdců myslí na umístění v elitní desítce Antonín Tlusťák (Škoda Fabia R5), Martin Vlček (Ford Fiesta R5) nebo Miroslav Jakeš (Škoda Fabia S2000). Fanoušci uvidí celkem 20 vozů kategorie R5. V rámci českého šampionátu pojede mnohonásobný šampion Václav Pech (Porsche 997 GT3).  

V kategorii produkčních vozů ERC 2 zabojují o evropské body druhý jezdec průběžného pořadí Ital Giacomo Scattolon a Maďar Tibor Érdi (Mitsubishi Lancer EVO). Čeřit vodu budou i Martin Březík (Mitsubishi Lancer EVO IX), Václav Kopáček a Jaroslaw Szeja (oba Subaru Impreza STi).

V hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou se představí na startu velká hvězda, trojnásobný mistr Evropy Luca Rossetti z Itálie, který se posadí do vozu Toyota GT86 CS-R3 týmu Toyota Motorsport. S vozem s jednou poháněnou nápravou bude bojovat o úspěch v rámci kategorie ERC3. Na startu se objeví i prioritní jezdec FIA Turek Murat Bostanci (Ford Fiesta R2T) nebo rychlý Rus s lotyšskou licencí Nikolaj Gryazin (Peugeot 208 R2). Barumka se pojede jako předposlední podnik juniorského šampionátu, o prvenství zde bojují dva tovární jezdci Opelu Chris Ingram z Velké Británie a Marijan Griebel z Německa (oba Opel Adam R2). Z česko-slovenských jezdců pojedou o přední příčky Martin Koči (Citroën DS3 R3T), Václav Dunovský, Filip Mareš a Ján Kundlák (všichni Peugeot 208 R2).

Zpestřením startovního pole budou i zástupkyně něžného pohlaví, za volanty se představí hned čtyři ženy, a to Bulharka Jekatěrina Stratijevová (Citroën C2 R2 Max), česká zpěvačka a herečka Olga Lounová (Mitsubishi Lancer EVO IX), dále Pavlína Tydlačková (Škoda Fabia) a Hana Baďurová (Honda Civic VTi). Poprvé pojede barumku i hokejový mistr světa z roku 2000 a bývalý hokejista Martin Špaňhel.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Seznam přihlášených posádek na Barumku

Seznam přihlášených posádek na Barumku

15.08.2016 13:09

Článek Honza Froněk, ME

Kajetanowicz je evropským mistrem

Kajetanowicz je evropským mistrem

11.10.2015 17:34

Článek Honza Froněk, ME

Barum: Kvalifikace pro Luykanuka

Barum: Kvalifikace pro Luykanuka

26.08.2016 10:56

Článek Honza Froněk, ME

Kajetanowicz letos ve WRC-2 s Polem GTI R5

Kajetanowicz letos ve WRC-2 s Polem GTI R5

25.02.2019 13:00

Článek Honza Froněk, WRC

Janner - Zimní kvalifikaci vyhrál Kajetanowicz

Janner - Zimní kvalifikaci vyhrál Kajetanowicz

04.01.2015 11:16

Článek Honza Froněk, ME

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Vodafone Rally de Portugal 2008 - Jan Kopecký - SS1

/ Další video...