English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

PARTR Rally Vsetín se šesti bývalými vítězi

Zařazeno : Sprint1806

Tomáš Plachý, 24.10.2018 09:04
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 2863x


PARTR Rally Vsetín nabídne zajímavou podívanou. Lze tak odhadovat s více než stovky přihlášek (celkem 106), které registrují vsetínští pořadatelé. Vlastní soutěž odstartuje v sobotu 27. října 2018 v ranních hodinách, výsledky budou započítávány do Mistrovství ČR v rally historických automobilů, A Sport Rallysprint Série a Poháru 2+ (vozy 4WD).
PARTR Rally Vsetín se šesti bývalými vítězi
PARTR Rally Vsetín se šesti bývalými vítězi

Při pohledu do seznamu přihlášených posádek nelze přehlédnout historické vítěze vsetínského sprintu. Na start se postaví hned šest jezdců, kteří se v minulosti radovali z prvenství. A ani letos nebude žádný z nich bez šancí na přední příčky. Řeč je zejména o aktuálním lídrovi Poháru 2+ Romanovi Odložilíkovi (vítěz 2008). Jeho pozici v tomto seriálu ještě může ohrozit Martin Vlček (vítěz 2016). Oba jezdci jsou přihlášeni s vozy Ford Fiesta R5.

Hned trojice bývalých vítězů osedlá na valašských tratích speciál Škoda Fabia R5. Půjde o obhájce prvenství Poláka Grzegorze Grzyba, Antonína Tlusťáka (vítěz 2012) a Martina Březíka (vítěz 2006).

Poslední vsetínský vavřín patří Jaroslavu Melichárkovi. Na Valašsku triumfoval v sezoně 2010. Letos osedlá atraktivní speciál Ford Fiesta WRC.   

„Do Vsetína se velmi rádi vracíme. V roce 2010 se nám podařilo zvítězit a i v posledních letech jsme tam vždy bojovali o přední příčky. Věřím, že tomu tak bude i letos,“ věří Jaro Melichárek.

V tomto výčtu jsme zmínili pět jezdců se speciály R5 a jednoho za volantem WRC. Obě kategorie ovšem budou zastoupeny mnohem početněji. S vozem specifikace R5 je přihlášeno celkem jedenáct soutěžících (dále Patrik Rujbr, Tomáš Pospíšilík, Karel Štochl, Vladimír Hanuš, Lukasz Kotarba či Tomáš Růžička). Fanoušci také uvidí celkem tři vozy WRC. Kromě už zmíněné fiesty představí Fabii WRC Karel Trněný a Octavii WRC Silvestr Mikuláštík.

Do uzávěrky přihlášek se podle očekávání rozrostla i špička Rallysprint Série. Diváci se mohou těšit na jistého šampiona, sedmnáctiletého Petra Semeráda, stejně jako na trojici jezdců, kteří se poperou o dvě místa na stupních vítězů šampionátu „dvoukolek“. Jedná se o Lukáše Nekvapila, Michala Horáka (oba Opel Adam R2) a Marcela Svačinu (Peugeot 208 R2). Právě třída 6 bude s patnácti vozy nejvíce obsazenou kategorií XV. ročníku PARTR Rally Vsetín.

Parádní je nakonec i sestava třiadvaceti historiků, kterým dominuje escort Vlastimila Neumanna. Pěkný sport pak jistě i s obratnými „elerami“ předvedou Petrové Šimurda a Hejhal, nebudou chybět ani populární Lady VFTS (Jan Frei, Martin Černý) a mnoho dalších atraktivních soutěžních vozů nedávné historie (Peugeot 205 Gti, Opel Ascona A, Fiat 131 Abarth, Opel Astra GSi).  

Soutěž odstartuje ze servisního areálu „U Bečvy“ (okolí stadionu TJ MEZ Vsetín Ohrada) v sobotu 27. října v 7:30 hod. Oficiální mapy, s označením devíti diváckých míst, jsou aktuálně dostupné na stránkách soutěže www.vsetinrally.cz.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Vsetínský rallysprint s minimem změn

Vsetínský rallysprint s minimem změn

20.09.2018 13:36

Článek Tomáš Plachý, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Sébastien Loeb opět za volantem továrního Citroënu [VIDEO]

/ Další video...