English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Austrálie: Policie varuje ekoaktivisty, že budou tvrdě potrestáni

Zařazeno : MS0910

Ondřej Krajča, 04.09.2009 17:06
Tisknout článek
Kategorie : WRC; zobrazeno : 3855x


Policie ze státu Nový Jižní Wales slíbila, že dopadne pachatele, kteří dnes narušili průběh první etapy a vydala přísné varování pro všechny, kteří by chtěli opět narušit soutěž, že budou potrestáni.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Průběh šesté a jedenácté rychlostní zkoušky, byl výrazně narušen a nakonec i zrušen, jelikož trať zablokovali ekoaktivisté, kteří natáhli přes trať plot. Mikko Hirvonen, který byl v tu chvíli na trati plot přejel, ale posléze byl traťovými maršály zastaven. Rychlostní zkouška číslo jedenáct byla zrušena z důvodu vyšetřování, které probíhá velmi intenzivně.

Superintendant Michael Kenny řekl: "Odpůrci, kteří házeli kamení na trať, zcela bez ohledu na bezpečnost jezdců v dnešní etapě. Jejich chování mohlo zbůsobit vážné zranění nebo i smrt účastníků soutěže. Budu pracovat na omluvě soutěžícím posádkám a zvažuji radikální kroky a tvrdé tresty. Demonstranti, kteří dodržují zákon se namají čeho obávat, nicméně jakákoliv činnost, která je protiprávní, se nebude tolerovat a dotyčný(á) bude tvrdě potrestán. Policie bude používat plnou platnost zákona, aby byla zajištěna bezpečnost všech osob na této soutěži."

Všichni přední piloti byli ovlivněni tím, že je demonstranti ohrožovali a lídr šampionátu Mikko Hirvonen mluvil o tom, že uvízl na trati rychlostní zkoušky. "Přijeli jsme na křižovatku a prostě si před nás stoupla skupinka lidí a zatarasila nám cestu. Musel jsem jet velmi pomalu, asi 10 km/h, abych se vyhnul těm kamenům, co ti demonstranti pohodili na trať a nedovolili nám vůbec projet. Sebastien Loeb, který přijel zamnou, měl také zablokovanou trať. Co můžeme ale dělat? Jsme tady, abychom závodili a dělali svou práci," řekl Mikko Hirvonen.

Pilot Stobartu Matthew Wilson přiznal, že měl strach z davu. "Když jsme projížděli pomalu RZ6 , tak nás zastavila skupinka asi 50 demonstrantů a a křičeli na nás ať se sbalíme a jedeme domů," komentoval Matthew Wilson.

Zdroj: autosport.com

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Austrálie - Loeb se soustředí na vítězství

02.09.2009 16:06

Článek Ondřej Krajča, WRC

Racing-Mania.cz

Tři otázky na Xaviera Mastelana-Pinona

31.08.2009 20:48

Článek Ondřej Krajča, WRC

Racing-Mania.cz

Austrálie: Na shakedownu nejrychlejší Sordo

03.09.2009 08:01

Článek Radek Vojtěchovský, WRC

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Test Martina Prokopa před Monte na VIDEU

/ Další video...