English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Josef Peták se vrací k Renaultu

Zařazeno : Peták

Hroch Rally Team, 17.03.2012 09:19
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 8068x


Po čtyřech letech strávených za volantem Peugeotu 207 S2000 přesedá Josef Peták do vozu Renault Clio R3. Není to ale poprvé, kdy se s touto značkou zúčastní Mezinárodního mistrovství České republiky v rally.
Josef Peták se vrací k Renaultu
Josef Peták se vrací k Renaultu
Peták s Benešovou startovali v roce 2000 při dvou závodech s Renaultem Megane Kit Car. Poté přišly na řadu Peugeoty 106 Maxi a 206 Kit Car, aby v roce 2004 při Pražském rallysprintu příbramský jezdec usedl do Renaultu Clio S1600. S tímto vozem dokázal získat celkem tři tituly ve třídě a tři ve skupině A v rámci MMČR v Rally, kde startoval se svou spolujezdkyní Alenou Benešovou. K tomu ještě v rallysprintovém šampionátu přidal spolu s Liborem Joskou další čtyři tituly.

Nejen Josef Peták, ale také celý Hroch Rally Team tak má se závodními vozy s jednou poháněnou nápravou bohaté zkušenosti, kterých jistě bude chtít využít v letošní sezóně, kdy se zúčastní sedmi závodů MMČR v rally, které jsou zařazeny do ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012. „Diametrálně se jedná o úplně jiný vůz, než S2000 se kterou jsme startovali v uplynulých čtyřech letech. Počítám, že první závody se budu s Cliem R3 učit. Budu se jak já přizpůsobovat vozu, tak on mě. Vzhledem k tomu, že eRTrojka je dokonce jiná než S1600, se kterou jsme absolvovali kompletní tři sezóny „velkého“ a „malého“ šampionátu, musím říci, že mě a Aleně začíná další, zcela nová etapa závodění,“ vzhlíží k prvním závodům příbramský jezdec.
Josef Peták se vrací k Renaultu
Josef Peták se vrací k Renaultu

V rámci předsezónní přípravy proběhl tento čtvrtek funkční test před nadcházející Valašskou rally, která se uskuteční od 23. do 24. března v okolí Valašského Meziříčí. Hroch Rally Team během celodenního testu absolvoval několik desítek ostrých kilometrů, při kterých se snažil získat co nejvíce poznatků o novém vozu. „Především bych chtěl strašně moc poděkovat všem mechanikům v čele s Petrem Cibulkou. Všichni odvedli parádní práci při stavbě nového vozu. Během celodenního testu auto fungovalo precizně bez jediného technického problému, a tak jsme se mohli plně věnovat nastavení podvozku. Díky patří samozřejmě také našim partnerům, bez kterých bychom další etapu našeho závodění nezvládli,“ řekl k úvodním kilometrům jezdec Hroch Rally Teamu.

Jak jsme již zmínili, Josef Peták s Alenou Benešovou budou startovat v rámci druhého ročníku ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Na úspěšné posádky je zde připravena řada zajímavých finančních prémií. Po loňské vydařené premiéře se navíc letos přihlásilo několik skvělých jezdců. O pohárové vítězství si to tak rozdá hned několik jezdců. Kromě Josefa Petáka budou o vítězství usilovat například Petr Brynda nebo Lubomír Minařík. „Stačí se podívat do startovní listiny na nadcházející Valašskou Rally. Získat vítězství bude nesmírně obtížné. Proti nám pojede hned několik mladých rychlých jezdců. My se ale s Alenou budeme snažit odvést maximum a využít několikaletých zkušeností, kdy jsme startovali se závodními vozy s jednou poháněnou nápravou. Každopádně se na souboje nesmírně těšíme. Bude to pro nás zase něco nového,“ hodnotí krátce Josef Peták své soupeře.

Kalendář závodů Hroch Rally Teamu v roce 2012:
23. – 24. března Valašská Rally
19. – 21. dubna Rally Šumava
25. – 26. května Rally Český Krumlov
22. – 23. června Agrotec Rally Hustopeče
13. – 15. července Rally Bohemia
31. srpna – 2. září Barum Rally
4. – 6. října Rally Příbram

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Josef Peták se vrací k Renaultu

17.03.2012 09:19

Článek Hroch Rally Team, Česká rally

Racing-Mania.cz

Josef Peták před Valašskou rally

24.03.2011 14:00

Článek Petr Eliáš, Česká rally

Peták se vrací s ADAMEM a Hájkem

Peták se vrací s ADAMEM a Hájkem

27.03.2015 09:48

Článek Petr Eliáš, WRC

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Utopená auta v české rally [+VIDEO] AKTUALIZOVÁNO

/ Další video...