English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Peták s Benešovou vyrážejí na Krumlov

Zařazeno : MMCR1204, Peták

Marek Felt, 23.05.2012 12:05
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 7531x


Dalším závodem Mediasport MMČR v rally a ROPRO Clio R3 Czech Trophy bude o nadcházejícím víkendu Rallye Český Krumlov. Na startu tohoto závodu nebude chybět ani příbramská posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová, kteří se představí s vozem Renault Clio R3.
Peták s Benešovou vyrážejí na Krumlov
Peták s Benešovou vyrážejí na Krumlov

Během šumavské soutěže dokázal držet Pepa Peták především v první etapě krok s lídrem ROPRO Clio R3 Czech Trophy s Petrem Bryndou. Ve druhé etapě hlubošský jezdec svému soupeři odskočil, i tak mohla být smíšená dvojice Peták/ Benešovou spokojena. „Před závodem jsme se zaměřili především na zlepšení brzd, se kterými jsme nebyli na Valašce spokojeni. V okolí Klatov to bylo ale o hodně lepší. Navíc jsme si pěkně zazávodili s Peťanem a Štěpíkem. Ve druhé etapě byli sice o dost lepší a jejich tempu jsme nestačili, i tak jsme byli s výkonem spokojeni. Bohužel na Krumlově tato posádka chybí. Samozřejmě, že nás to mrzí. Těšili jsme se na pěkné souboje. Tak snad příště. Nicméně nás i tak čeká velká konkurence jak v ROPRO Clio R3 Czech Trophy, tak i ve dvoukolkách,“ řekl Pepa Peták.

Na posádky ROPRO Clio R3 Czech Trophy čeká v okolí Českého Krumlova celkem čtrnáct rychlostních zkoušek v celkové délce 178, 70 kilometrů. Jihočeská soutěž patří jednoznačně k nejkrásnějším závodům v České republice. A to nejen charakteristikou a náročností tratí, tak i prostředím. „Na Krumlov se s Alenou hodně těšíme. Tato soutěž patří k našim nejoblíbenějším. Jsme ale zvědavi, jaké bude počasí. Zatím je předpověď všelijaká. Na Krumlově za tu dobu, co zde startujeme, jsme zažili kromě sněhu snad všechny podmínky. Pokud zaprší, bude to hodně náročný závod,“ vzhlíží k závodu příbramský jezdec.

Na Šumavě dokázali Josef Peták s Alenou Benešovou dojet na druhém místě mezi dvoukolkami a stejná příčka jim patřila také v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Přesto jsme se jezdce Renaultu Clio R3 zeptali, jestli před závodem proběhly nějaké zásadnější změny na voze. „Na Krumlov jedeme beze změn. Pouze proběhla standardní příprava, jako před každým závodem. Na Šumavě jsem byl s vozem spokojený, a tak věřím, že i na jihu Čech budeme schopni bojovat o přední příčky mezi dvoukolkami a v Trophy,“ uzavřel Peták.

O tom, jak se příbramské dvojici Hroch Rally teamu dařilo, se fanoušci dozvědí v sobotu krátce po půl páté, kdy na cílovou rampu v Českém Krumlově přijede vítězná posádka.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Josef Peták se vrací k Renaultu

17.03.2012 09:19

Článek Hroch Rally Team, Česká rally

Racing-Mania.cz

Josef Peták před Valašskou rally

24.03.2011 14:00

Článek Petr Eliáš, Česká rally

Peták se vrací s ADAMEM a Hájkem

Peták se vrací s ADAMEM a Hájkem

27.03.2015 09:48

Článek Petr Eliáš, WRC

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Utopená auta v české rally [+VIDEO] AKTUALIZOVÁNO

/ Další video...