English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Petr Řihák se vrací na tratě rychlostních zkoušek

Zařazeno : Řihák

Radek Vojtěchovský, 26.08.2009 14:46
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 4553x


Jeden z nejzkušenějších českých navigátorů Petr Řihák, kterého téměř rok nepustilo do soutěžního vozu zranění z loňské Aquacity Rally Tatry, se objeví na startu Rallye sprintu Hořovice, který se koná 5. září.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Říká se do roka a do dne, v případě Petra Řiháka platí do roka bez týdne. Bez týdne přesně rok od těžké havárie na slovenské Aquacity Rally Tatry se tento vicemistr republiky z roku 2007 opět posadí do rallyového speciálu. Před zmíněným rokem Mitsubishi Lancer EVO IX řízené Karlem Trojanem skončilo ve vysoké rychlosti v lese a zatímco pilot vyvázl v podstatě nezraněn, Petr Řihák musel být hospitalizován a jeho úplné uzdravení si vyžádalo přerušení jeho navigátorské dráhy. Nyní se tedy opět posadí na horké sedadlo v podobném Mitsubishi, stane se tak na Rallye sprintu Hořovice, který je zařazen do Volného Poháru ČR a Petr usedne vedle Matěje Ehla.

Sám Petr ke svému startu říká: "Já bych neříkal, že se vracím. Zkouším se vrátit. Již zhruba čtvrt roku se domlouváme s Karlem Trojanem, že bychom koncem roku spolu zkusili nějaký sprint a teď mi nabídl, jestli bych nechtěl zkusit jet s Matějem Ehlem. Myslím si, že tato spolupráce může být přínosná oběma stranám. Já si vyzkouším na relativně krátké soutěži, jestli se už můžu vrátit na navigátorskou sedačku. Zároveň na soutěži Volného Poháru nemusím řešit systém HANS a licenci. Matějovi doufám start se mnou také může ledacos přinést."

Matěj Ehl se s Lancerem deváté evoluce z dílen Korno Motorsport účastní vybraných podniků Volného Poháru a Rallye Cupu a ve své první sezóně si zatím připsal čtrnácté a šesté místo na podnicích Rallye Cupu, šesté místo v Hořovicích a čtvrté místo na Radouňské Rally zařazených do Volného Poháru. Třicetiletý jezdec je ze startu s velezkušeným navigátorem potěšen, zároveň ale mírně nervózní: "Chtěl bych poděkovat Karlovi Trojanovi, za pomoc při hledání spolujezdce pro Rallye sprint Hořovice. Že mi Karel "vybere" navigátora Petrova formátu, to je něco jako sen a děkuji za projevenou důveru, jak Karlovi, tak Petrovi. Na spolupráci se pochopitelně těším a věřím, že z Petrových zkušeností si něco vezmu a posunou mě zase o krok dále."

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Trojan v Příbrami opět s Říhákem

18.09.2009 11:22

Článek Karel Koldovský, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/5.etapa Martina Macíka

/ Další video...