English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Tomáš Pospíšilík [Rozhovor]

Zařazeno : Pospíšilík autokros

David Jeřábek, 29.07.2010 19:30
Tisknout článek
Kategorie : Ostatní; zobrazeno : 7830x


Tomáš Pospíšilík se pod hlavičkou Czech National Teamu zúčastnil závodu v Poříčí nad Sázavou a nevedlo se mu vůbec špatně. Jediný kdo ho v Poříčí nad Sázavou porazil byl slovenský závodník Igor Vlasatý.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Právě Igor skončil loňském šampionátu Mistrovství Evropy těsně před Tomášem na sedmém místě. O tom jak se Tomášovi jelo se můžete dočíst právě teď.....

Tome, v Poříčí druhé místo, spokojenost ?
"Určitě, podle toho jak se vyvíjel závod nemohu být nespokojen. Ke konci finálové jízdy jsem měl problémy s brzdami a ještě mi něco klepalo vzadu a tak jsem ani moc nepospíchal za Igorem Vlasatým na prvním místě a Markem Sekaninou a chtěl jsem hlavně dojet. V polovině měl ještě problémy Marek a tak štěstěna stála dneska při mně a já tak mohl slavit druhé místo."

Je Igor těžký soupeř ?
"Určitě, mi jsme spolu bojovali v loňském Mistrovství Evropy a tam mě porazil a skončil o dva body předemnou na sedmém místě. Ale má stejně jako všichni lepší a horší dny, takže neporazitelný určitě není."

Když jsi v sobotu vyšel z doprovodného vozu a podíval se na trať, co Ti proběhlo hlavou ?
"No hrůza, protože já nejsem z takového počasí vůbec nadšený. Nemám rád tolik bahna na trati a raději bych aby bylo sucho. Z pozice jezdce se na bahnité trati auto o mnoho hůře řídí, a je všechno o trochu složitější, takže já raději sucho."

Pokud by jsi měl porovnat trať v Bousově a v Poříčí, jaké by to bylo srovnání ?
"No v Bousově je velmi zvláštní povrch tratě, je tam těžší podklad a organizátoři tam s ním měli problém ale na druhou stranu tam toho moc jiného udělat nešlo. Tady v Poříčí bylo všechno skvěle připravené a škoda jen, že pořadatelům nepřálo počasí. Trať byla už teď ve finálových jízdách taky hodně rozbitá ale to všechno k autocrossu patří."
Ilustrační foto
Ilustrační foto

V MČR jsi prozatím na čtvrtém místě.. jak by jsi chtěl nakonec skončit a jaké máš plány pro letošní sezónu?
"Pro mě je český mistrák možnost sbírat nové zkušenosti a poznatky abychom mohli v příštím roce bojovat v Mistrovství Evropy o slušné příčky. A opravdu beru české mistrovství jako možnost se svést, a natestovat další kilometry. Co se týče plánů , tak letos dokončíme všechny závody v Mistrovství Evropy a chtěli bychom jet také celou republiku."

Trochu jiného soudku, ty ještě chodíš do školy… jak těžké je skloubit závody a školu, a co spolužáci, ví o tom, že závodíš ?
"Závodění zabírá hodně času a docela to zatím jde, někteří spolužáci vědí, že závodím a ptají se jak to dopadlo, a kdy půjde v televizi sestřih a tak… :-) "

Tome, díky a přeji hodně štěstí…

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Tomáš Pospíšilík [Rozhovor]

29.07.2010 19:30

Rozhovor David Jeřábek, Ostatní

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Crash Tomáše Pospíšilíka na shakedownu Ypres rally [2x VI...

/ Další video...